PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

Podeu accedir a les respostes de les preguntes més freqüents clicant aquí

FULLETONS DE LES CAMINADES REALITZADES

Del 2017 els podeu obtenir clicant sobre el nom del mes corresponent: GENER, FEBRER,MARÇ,


Realització

Associació Excursionista d'Etnografia i Folklore
CAMINADA DEL
LLOBREGAT AL BESÒS
(nou itinerari per la costa)

9 d'abril
Organització i voluntariat:
Associació d'Entitats
Excursionistes del Barcelonès

NOUS SISTEMA DE PARTICIPACIÓ (CLIQUEU AQUÍ)


Fitxa tècnica
Avituallament
Equip escombra

Reduïm residus
Properes caminades
MÀSTER BARNATRESC


Organització i patrocini:

HI HA TRES OPCIONS

1) Itinerari llarg (30,5 km aprox.).- Comprèn tot el recorregut entre Cornellà de Llobregat i Sant Adrià de Besòs.

2) Itinerari mitjà (20,5 km aprox.).- És el primer tram de la caminada comprès entre Cornellà de Llobregat i la pl. de Pau Vila (Barcelona).

3) Itinerari curt
(10,5 km aprox.).- Es tracta del segon tram de la caminada comprès entre la pl. de Pau Vila (Barcelona) i Sant Adrià de Besòs.

Notes:
- No hi ha inscripció prèvia per a la participació a la caminada, solament cal presentar-se al punt de sortida a l’hora establerta per a cada itinerari.
- En el moment de la sortida es donarà la documentació necessària i adient per a poder realitzar la caminada sense dificultats tècniques.
- La realització de qualsevol dels tres itineraris dóna dret a optar al pin corresponent al final de la temporada.

FITXA TÈCNICA DELS TRES ITINERARIS

ITINERARI LLARG
Lloc de sortida: Cornellà de Llobregat (pl. Mari Sampare/Eroski) (Metro L5 Cornellà Centre sortida pl. Estació)
Hora de sortida: 08:00 h en punt
Lloc d'arribada: Sant Adrià de Besòs (pl. de la Vila) (Metro L2 Artigues-Sant Adrià)
Hora límit d'arribada: 16:00 hores
Distància: 30,5 km aprox.
Durada aproximada: 8 h
Controls i avituallament: Carrer A/carrer 4 (Zona Franca (9:00-11:00 h), Pl. de Pau Vila (Barcelona) (10:00-14:00 h) i pg. Marítim de la Mar Bella (complex Esportiu de la Mar Bella) (11:00-15:00 h).

ATENCIÓ: El control de la pl. de Pau Vila (Barcelona) es tancarà, per als que facin aquest itinerari, a les 13:30 hores. Qui hi arribi més tard oficialment no podrà continuar a la caminada.

Recorregut previst:
Cornellà de Llobregat (pl. Mari Sampere/Eroski), carretera d’Esplugues, pl. de l’Església, rambla Anselm Clavé, c. Marcelino Menéndez i Pelayo, pl. Lluís Companys, c. Verge de Montserrat, palanca sobre el riu Llobregat, riba dreta del Llobregat, pont de la B-20, pont de la C-31, pont del ferrocarril, pont de la B-250a, carrer 6, carrer A (control de pas) carrer 2 pas sota les vies del tren, carrer Motors, av. Joan Carles I, carrer Botànica, carrer Foc, pg. del Migdia, mirador del Migdia, camí de Mar, castell de Montjuïc, jardins del Mirador de l’Alcalde, pl. de la Sardana, carretera de Montjuïc, carretera Antiga de Montjuïc, pl. Carlos Ibáñez, jardins de Miramar, pl. de l’Armada, escales Forestier, ptg. de les Bateries, pg. de Montjuïc, pg. Josep Carner, pl. de les Drassanes, pg. Josep Carner, pl. del Portal de la Pau, pg. de Colom, pl. Pau Vila (control de pas), pg. Joan de Borbó, pl. del Mar, pg. Marítim de la Barceloneta, c. Marina, pg. Marítim del Port Olímpic, pg. Marítim de la Nova Icària, pg. Marítim del Bogatell, pg. Marítim de la Mar Bella (control de pas), pl. del Camp de la Bota (Fòrum), moll de les Escales, moll de la Ronda, parc de la Pau, desembocadura del Besòs, pont de la Marina del Besòs, av. Eduard Maristany, parc Marina Besòs, carrer Olímpic, parc de la Ribera, pg. de la Rambleta, carrer Dr. Barraquer, Sant Adrià de Besòs (pl. de la Vila).

Mapa de l'itinerari LLARG

Perfil de desnivells de l'itinerari LLARG

ITINERARI MITJÀ
Lloc de sortida: Cornellà de Llobregat (pl. Mari Sampare/Eroski) (Metro L5 Cornellà Centre sortida pl. Estació)
Hora de sortida: 08:00 h en punt
Lloc d'arribada: Pl. de Pau Vila (Barcelona) (Metro L4 Barceloneta)
Hora límit d'arribada: 14:00 hores
Distància: 20,500 km aprox.
Durada aproximada: 5:00 h
Control i avituallament: Carrer A/carrer 4 (Zona Franca (9:00-11:00 h)

Recorregut previst:
Cornellà de Llobregat (pl. Mari Sampere/Eroski), carretera d’Esplugues, pl. de l’Església, rambla Anselm Clavé, c. Marcelino Menéndez i Pelayo, pl. Lluís Companys, c. Verge de Montserrat, palanca sobre el riu Llobregat, riba dreta del Llobregat, pont de la B-20, pont de la C-31, pont del ferrocarril, pont de la B-250a, carrer 6, carrer A, (control de pas), carrer 2, pas sota les vies del tren, carrer Motors, av. Joan Carles I, carrer Botànica, carrer Foc, pg. del Migdia, mirador del Migdia, camí de Mar, castell de Montjuïc, jardins del Mirador de l’Alcalde, pl. de la Sardana, carretera de Montjuïc, carretera Antiga de Montjuïc, pl. Carlos Ibáñez, jardins de Miramar, pl. de l’Armada, escales Forestier, ptg. de les Bateries, pg. de Montjuïc, pg. Josep Carner, pl. de les Drassanes, pg. Josep Carner, pl. del Portal de la Pau, pg. de Colom i pl. Pau Vila.

Mapa de l'itinerari MITJÀ

Perfil de desnivells de l'itinerari MITJÀ

 

ITINERARI CURT
Lloc de sortida: Pl. de Pau Vila (Barcelona) (Metro L4 Barceloneta)
Hora de sortida: 10:00 h en punt
Lloc d'arribada: Sant Adrià de Besòs (pl. de la Vila) (Metro L2 Artigues-Sant Adrià)
Hora límit d'arribada: 16:00 hores
Distància: 10,5 km aprox.
Durada aproximada: 3:30 h
Control i avituallament: pg. Marítim de la Mar Bella (complex Esportiu de la Mar Bella) (11:00-15:00 h).

Recorregut previst:
Pl. de Pau Vila, pg. Josep Carner, pl. del Portal de la Pau, pg. de Colom, pl. Pau Vila, pg. Joan de Borbó, pl. del Mar, pg. Marítim de la Barceloneta, c. Marina, pg. Marítim del Port Olímpic, pg. Marítim de la Nova Icària, pg. Marítim del Bogatell, pg. Marítim de la Mar Bella (control de pas), pl. del Camp de la Bota (Fòrum), moll de les Escales, moll de la Ronda, parc de la Pau, desembocadura del Besòs, pont de la Marina del Besòs, av. Eduard Maristany, parc Marina Besòs, carrer Olímpic, parc de la Ribera, pg. de la Rambleta, carrer Dr. Barraquer, Sant Adrià de Besòs (pl. de la Vila).

Mapa de l'itinerari CURTLínia de distàncies de l'itinerari CURT


Inici

EQUIP ESCOMBRA

Un equip escombra sortirà de Cornellà de Llobregat després de tancar la sortida i anirà fins a la pl. de Pau Vila (Barcelona), si aquest equip arriba a aquest control abans de les 13:30 hores s’esperarà a aquesta hora i a continuació es tancarà el control per als que facin l’itinerari llarg i sortirà un segon equip escombra fins a Sant Adrià de Besòs.

Si a les 13:30 hores no ha arribat el primer equip escombra, es tancarà el control per als que facin l’itinerari llarg i sortirà el segon equip escombra cap a Sant Adrià de Besòs.

A partir de les 13:30 hores a tots els participants que arribin a la pl. de Pau Vila (Barcelona) se’ls recollirà el full de ruta o es farà la lectura del codi de barres del carnet i oficialment no podran continuar la caminada, si ho fan serà per al seu compte i sabent que no trobaran la senyalització, ni els controls de pas i d’avituallament i que darrera seu no hi ha ningú que els pugui donar una informació en cas necessari.

Els punts de control i els d’arribada es tancaran a l’hora establerta o quan hi arribi l’equip Escombra, encara que sigui abans de l’hora límit establerta.

AVITUALLAMENT

Com que no hi ha inscripció prèvia l’organització no pot saber amb anticipació el nombre de participants que hi haurà, per tant, la distribució de líquids i/o sòlids s’efectuarà mentre hi hagi disponibilitat de les previsions efectuades.
Els participants hauran de proveir-se, segons les seves necessitats, de l’aigua i el menjar necessari per realitzar l’activitat, ja que el que es pugui donar al llarg de l’itinerari són solament ingestes de manteniment.

ADVERTIMENTS

• En el cas dels itineraris de 20 i 30 km cal tenir present que una part del recorregut és fa per camins i pistes de muntanya sense asfaltar (Montjuïc) i que això requereix portar un calçat adequat.

• En aquests itineraris també cal tenir present que, a més de la seva longitud hi ha una pujada significativa (vegeu el perfil de desnivell) per accedir al castell de Montjuïc i una baixada equivalen pel vessant oposat.

• L’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès no es fan responsables en cap aspecte dels danys i/o perjudicis que els caminadors es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones.

• La direcció de la caminada podrà no autoritzar la participació a aquelles persones que el seu equipament i/o que les seves condicions físiques no responguin, segons el seu criteri, als mínims que la caminada requereix.

SENYALITZACIÓ DEL BARNATRESC

Pel fet de tractar-se d’una caminada del calendari Barnatresc, la senyalització serà la habitual d’aquesta activitat, és a dir, serà a base de cintes i fletxes de plàstic.

REDUÏM RESIDUS

L’organització del Barnatresc vol continuar contribuint a la campanya de reducció de residus i més concretament dels envasos de plàstic de l'aigua que es donava a les caminades. És per això que tant al punt d'avituallament com a l'arribada l'aigua se subministrarà en càntirs.
Això representarà reduir, en un any, en uns 50.000 envasos de plàstic les deixalles que aquesta activitat genera, la qual cosa representa un volum realment important.


 

Inici

L'organització del Barnatresc Barnatresc continua contribuint amb la campanya de reducció de residus per millorar el nostre medi ambient.

El subministrament de l'aigua en càntirs als participants, tant a l'avituallament com a l'arribada, representa reduir en un any unes 62.170 ampolles de plàstic.

Per altra part, la substitució del correu ordinari pel correu electrònic representa un estalvi de paper equivalent a més de 217.500 folis, la qual cosa és un gran estalvi de consum de cel·lulosa.

Si tens fitxa a la base de dades del Barnatresc i encara no ens has facilitat la teva adreça de correu electrònic ho pots fer a través de: asenexba@euro-senders.com.


PROPERES CAMINADES (informació provisional)

Podeu consultar el calendari d'activitats a l'apartat "activitats programades"
Aquesta informació està subjecta a canvis, la informació oficial i el màxim d’actualitzada la trobareu en aquest webInici

NOU SISTEMA DE PARTICIPACIÓ


La participació és gratuïta i no s'ha de fer cap inscripció prèvia
.


COM PROCEDIR SEGONS LES CIRCUMSTÀNCIES DE CADA PERSONA:

1) Persones que no han participat mai a les caminades del Barnatresc:

Solament han d’acudir al lloc i hora de sortida i facilitar totes les seves dades personals al punt d’inscripcions.
Un cop reomplert l’imprès corresponent, la persona que l’atengui en el punt d’inscripcions li facilitarà el carnet del Barnatresc, el mapa i la informació de la caminada i de l’associació.
Un cop fet aquest tràmit el participant ja podrà iniciar la caminada sense cap més gestió a la sortida. Al control de pas/avituallament i a l’arribada sí que caldrà que faci la lectura del codi de barres del carnet per acreditar que ha fet la caminada.

2) Persones que han participat a altres caminades del Barnatresc però que no tenen el carnet i les que l’han perdut o extraviat:

El primer cop que participin sense el carnet han de seguir exactament el mateix procediment que les persones que no han participat mai.
En participacions posteriors han de portar el carnet que se’ls ha facilitat i procedir a fer les lectures del seu codi de barres a la sortida, al control i a l’arribada.

3) Persones que tenen el carnet del Barnatresc però que se l’han deixat a casa:

Aquestes persones hauran de recollir a la sortida un full de participació específic per aquests casos, fer-lo sellar al control i lliurar-lo a l’arribada. Altrament no es tindria constància de la seva participació.

4) Persones que disposen del carnet del Barnatresc:

Com ja s’ha fet sempre, a la sortida, als controls de pas i a l’arribada haurà de passar el codi de barres del carnet pel lector corresponent.

El carnet del Barnatresc no s'ha de demanar enlloc
Això sí: quan el tinguis i vinguis a les caminades no te'l deixis a casa i procura no perdre'l.

Diversos

El carnet té un codi de barres que és únic i si es participa sense fer les lectures del codi de barres no computarà per al nombre de caminades de cada participant, que és el que donarà dret a obtenir el pin segons el nombre de participacions anuals.

La possessió del carnet Barnatresc no representa cap cost per al titular ni tampoc representa el pertànyer a algun club o entitat de cap mena, tampoc representa cap vincle entre el titular i la organització de les caminades, tan sols és un instrument per a facilitar la participació a les caminades i per a simplificar el registre informàtic de les participacions.  

La participació a les caminades del Barnatresc no té caràcter competitiu, cada persona camina al seu ritme i s'aconsella no córrer per poder gaudir de les coses interessants que es trobaran al llarg de l'itinerari. Cal tenir en compte, però, que hi ha un horari límit per a l'arribada i uns horaris per accedir als controls de pas i avituallament que s'han de respectar.

Per tenir fitxa a la base de dades del Barnatresc i poder rebre la informació de les activitats, cal participar en alguna de les caminades programades tot seguint el procediment establert

Inici

MÉS INFORMACIÓ:

INFO-BARNATRESC Tel.: 616 672 173 (solament els dilluns laborables de 17 a 21 hores)
Servei d\'informació esportiva: tel. 934 023 000
010 (el preu de la trucada és de 0,64 € / 3 minut