PREGUNTES MÉS FREQÜENTS
Podeu accedir a les respostes de les preguntes més freqüents CLICANT AQUÍ

RELACIÓ DE PERSONES PER ASSISTÈNCIES AL BARNATRESC 2017
Podeu accedir al llista amb la informació de les quatre darreres caminades CLICANT AQUÍ

FULLETONS DE LES CAMINADES REALITZADES EN EL 2017
Els podeu obtenir clicant sobre el nom del mes corresponent: GENER, FEBRER, MARÇ, ABRIL, MAIG,

Realització

Associació Excursionista d'Etnografia i Folklore
CAMINADA NOCTURNA
Suport als refugiats

10/11 de juny
Organització i voluntariat:
Associació d'Entitats
Excursionistes del Barcelonès

NOUS SISTEMA DE PARTICIPACIÓ (CLIQUEU AQUÍ)

Fitxa tècnica
Reduïm residus

Organització i patrocini:

Avituallament Properes caminades
Equip escombra MÀSTER BARNATRESC
Carnet Barnatresc Caminem per la defensa de les persones refugiades
FITXA TÈCNICA

Lloc de sortida i arribada: Plaça de les Glòries Catalanes, al costat del Museu del Disseny (Metro L-1 Glòries)
Hora de sortida: de 21:00 a 21:30 hores del dia 10.
Hora límit d'arribada: 01:00 h del dia 11
Distància: 12,400  km aprox.
Desnivells: Inapreciables
Durada aproximada: 4:00 h.
Avituallament i control de pas: Platja de Sant Miquel (Comptador del Memorial) (22:30 – 23:30 h)

Recorregut previst:
Pl. de les Glòries Catalanes (1), c. Badajoz, av. Diagonal, rambla de Poblenou,  c. Llull, av. Diagonal, pl. Llevant, pl. Leonardo da Vinci, pl. Fraternitat (Camp de la Bota) (2), av. Litoral, platja de Llevant, pg. Marítim de la Mar Bella, pg. Marítim del Bogatell, (3) pg. Marítim de la Nova Icària, pg. Marítim del Port Olímpic, moll de Marina, pg. Marítim de la Barceloneta, platja de la Barceloneta (Comptador del Memorial) (4) (control de pas i avituallament), c. Judici, pl. Miquel Tarradell (5) pg. Joan Borbó, pl. Pau Vila, Pla de Palau (6), av. Marquès d’Argentera, pg. Picasso, pg. Pujades, av. Meridiana i pl. de les Glòries Catalanes (1).

Mapa de l'itinerari

Perfil de desnivells de l'itinerariCARNET BARNATRESC

Atenció: Es recorda que solament es pot participar a les caminades amb el carnet del Barnatresc, a qui no disposi d’aquest carnet se li’n proporcionarà un a la sortida. Vegeu l'apartat "Nou sistema de participació" que hi ha més avall en aquesta pàgina.

RECOMANCIONS

És important que els participants portin algun mitjà d’il·luminació personal (llanterna, frontal, etc.), perquè hi ha trams on no hi ha enllumenat públic.
També és convenient portar alguna cosa que sigui reflectant (braçal, armilla, cinturó, etc.) per tal d’augmentar les possibilitats de ser vist i així evitar acciden
ts.

Es tracta d’una caminada per la costa de Barcelona senyalitzada amb les fletxes i les cintes de plàstic pròpies del Barnatresc.
No hi ha inscripció prèvia per a la participació a la caminada, solament cal presentar-se al punt de sortida a l’hora establerta.
En el moment de la sortida es donarà la documentació necessària i adient per a poder realitzar la caminada sense dificultats tècniques.

EQUIP ESCOMBRA

L’equip escombra procedirà a retirar la senyalització a partir del moment que es tanqui el punt de sortida. El punt de control i el d’arribada es tancaran a l’hora establerta o en el moment que hi arribi l’equip escombra, encara que sigui abans de l’hora límit establerta.

AVITUALLAMENT

Com que no hi ha inscripció prèvia l’organització no pot saber amb anticipació el nombre de participants que hi haurà, per tant, la distribució de líquids i/o sòlids s’efectuarà mentre hi hagi disponibilitat de les previsions efectuades.
Els participants hauran de proveir-se, segons les seves necessitats, de l’aigua i el menjar necessari per realitzar l’activitat, ja que el que es pugui donar al llarg de l’itinerari són solament ingestes de manteniment.

SENYALITZACIÓ DEL BARNATRESC

Pel fet de tractar-se d’una caminada del calendari Barnatresc, la senyalització serà la habitual d’aquesta activitat, és a dir, serà a base de cintes i fletxes de plàstic.Caminem per la defensa dels drets de les persones refugiades

Les persones desplaçades que fugen de la guerra, la violència social, la persecució política, els desastres naturals i la pobresa extrema han tingut en els últims anys una presència creixent a la nostra ciutat.
El Pla Barcelona, ciutat refugi es va crear el setembre de 2015 per tal de reforçar i adequar els serveis municipals per donar resposta a aquest fenomen.
Ciutadans d’Ucraïna, el Pakistan, Veneçuela, Hondures, El Salvador o Síria, entre altres països, arriben a Barcelona a la recerca de protecció internacional, molts d’ells amb el desig de començar una nova vida allunyada de la violència.
En moltes ocasions el seu viatge cap a Europa esdevé una veritable odissea, i sovint es veuen obligats a posar-se en mans de les màfies i a jugar-se la vida en un viatge incert. Només el 2016 més de 5.000 persones van perdre la vida a la  Mediterrània intentant arribar a Europa.
Per tal de manifestar la nostra voluntat d’acollir més i millor, i reclamar als governs d’Europa l´establiment de vies legals i segures que evitin més morts, dediquem aquesta caminada nocturna de la nit del 10 de juny a la defensa dels drets de les persones refugiades.
A partir de les 19:00 h, a prop de la sortida de la caminada, a la plaça de les Glòries Catalanes, podreu participar en diverses activitats, com ara la inauguració d’una exposició fotogràfica, en el marc del Dia Mundial de les Persones Refugiades que commemorem cada 20 de juny.
Podeu obtenir el programa de les activitats previstes per aquesta ocasió clicant aquí i podeu consultar el web: www.ciutatrefugi.barcelona.
Perquè som i serem ciutat refugi, us hi esperem!

REDUÏM RESIDUS

L’organització del Barnatresc vol continuar contribuint a la campanya de reducció de residus i més concretament dels envasos de plàstic de l'aigua que es donava a les caminades. És per això que tant al punt d'avituallament com a l'arribada l'aigua se subministrarà en càntirs.
Això representarà reduir, en un any, en uns 50.000 envasos de plàstic les deixalles que aquesta activitat genera, la qual cosa representa un volum realment important.


 

Inici

L'organització del Barnatresc Barnatresc continua contribuint amb la campanya de reducció de residus per millorar el nostre medi ambient.

El subministrament de l'aigua en càntirs als participants, tant a l'avituallament com a l'arribada, representa reduir en un any unes 62.170 ampolles de plàstic.

Per altra part, la substitució del correu ordinari pel correu electrònic representa un estalvi de paper equivalent a més de 217.500 folis, la qual cosa és un gran estalvi de consum de cel·lulosa.

Si tens fitxa a la base de dades del Barnatresc i encara no ens has facilitat la teva adreça de correu electrònic ho pots fer a través de: asenexba@euro-senders.com.


PROPERES CAMINADES (informació provisional)

Podeu consultar el calendari d'activitats a l'apartat "activitats programades"
Aquesta informació està subjecta a canvis, la informació oficial i el màxim d’actualitzada la trobareu en aquest web

Inici

NOU SISTEMA DE PARTICIPACIÓ


La participació és gratuïta i no s'ha de fer cap inscripció prèvia
.

- Per participar al Barnatresc cal estar en possessió del carnet oficial d'aquesta activitat.

- Per donar com a vàlida una participació al Barnatresc cal haver passat el codi de barres del carnet pels lectors situats a la sortida, al control de pas i a l'arribada.

COM ACONSEGUIR EL CARNET BARNATRESC

- Les persones que no han participat mai a les caminades del Barnatresc solament han d’acudir al lloc i hora de sortida i facilitar totes les seves dades personals al punt d’inscripcions, on una persona reomplirà l’imprès corresponent, li facilitarà el carnet del Barnatresc i el mapa i la informació de la caminada.

- Les persones que han participat a altres caminades del Barnatresc però que no tenen el carnet, les que l’han perdut o extraviat i les que se l'han deixat a casa han de seguir exactament el mateix procediment que les persones que no han participat mai.
En el cas de les persones que se l'han deixat a casa caldrà que tinguin en compte que el carnet nou significa la eliminació del vell, per tant, a partir d'aquest moment solament s'haurà de fer servir el carnet nou i eliminar el vell. Altrament no es tindria constància de la seva participació.

El carnet del Barnatresc no s'ha de demanar enlloc

Això sí: quan el tinguis i vinguis a les caminades no te'l deixis a casa i procura no perdre'l.

Diversos

El carnet té un codi de barres que és únic i si es participa sense fer les lectures del codi de barres no computarà per al nombre de caminades de cada participant, que és el que donarà dret a obtenir el pin segons el nombre de participacions anuals.

La possessió del carnet Barnatresc no representa cap cost per al titular ni tampoc representa el pertànyer a algun club o entitat de cap mena, tampoc representa cap vincle entre el titular i la organització de les caminades, tan sols és un instrument per a facilitar la participació a les caminades i per a simplificar el registre informàtic de les participacions.  

La participació a les caminades del Barnatresc no té caràcter competitiu, cada persona camina al seu ritme i s'aconsella no córrer per poder gaudir de les coses interessants que es trobaran al llarg de l'itinerari. Cal tenir en compte, però, que hi ha un horari límit per a l'arribada i uns horaris per accedir als controls de pas i avituallament que s'han de respectar.

Per tenir fitxa a la base de dades del Barnatresc i poder rebre la informació de les activitats, cal participar en alguna de les caminades programades tot seguint el procediment establert

Inici

MÉS INFORMACIÓ:

INFO-BARNATRESC Tel.: 616 672 173 (solament els dilluns laborables de 17 a 21 hores)
Servei d\'informació esportiva: tel. 934 023 000
010 (el preu de la trucada és de 0,64 € / 3 minut