PREGUNTES MÉS FREQÜENTS
Podeu accedir a les respostes de les preguntes més freqüents CLICANT AQUÍ

RELACIÓ DE PERSONES PER ASSISTÈNCIES AL BARNATRESC 2017
Podeu accedir al llista amb la informació de les quatre darreres caminades CLICANT AQUÍ

FULLETONS DE LES CAMINADES REALITZADES EN EL 2017
Els podeu obtenir clicant sobre el nom del mes corresponent: GENER, FEBRER, MARÇ, ABRIL, MAIG,

RealitzacióUEC de Sants

CAMINADA DE SANTS

17 de setembre 2017
Organització i voluntariat:
Associació d'Entitats
Excursionistes del Barcelonès

NOUS SISTEMA DE PARTICIPACIÓ (CLIQUEU AQUÍ)

SI VOLEU PRACTICAR LA MARXA NÒRDICA (CLIQUEU AQUÍ)

Fitxa tècnica
Reduïm residus

Organització i patrocini:

Avituallament Properes caminades
Equip escombra MÀSTER BARNATRESC
Carnet Barnatresc Dia del Cor
FITXA TÈCNICA

Lloc de Sortida i arribada: Parc de l’Espanya Industrial (zona dels plàtans) Metro L5 i L3 Estació de Sants
Hora sortida:
  09:00 a 09:30 h.
Hora límit d’arribada: 13:00 h.
Distancia aproximada: 13,800 km.
Durada aproximada: 4:00 h.
Avituallament i control de pas: Parc de Can Vidalet (Esplugues de Llobregat) de (10:00 – 11:30 h).

Recorregut previst:
Parc de l’Espanya Industrial, pg. Sant Antoni, pl. Països Catalans, c. Numància, c. Berlin, c. Guitard, c. Evarist Arnús, ptg. Tubella, c. Tubella, c. Marqués de Sentmenat, c. Can Bruixa, Trav. de les Corts, jardins de la Maternitat, c. Tanatori, c. Martí i Franquès, av. Diagonal, c. Torre Melina, av. Albert Bastardas, Parc de Can Rigal, c. Ferrer Salat, av. Manuel Azaña, carretera de Collblanc, c. Laureà Miró, ca n’Oliveres, c. Merce Rodoreda, av. Països Catalans, c. Sometens, c. Montserrat, c. Església, monestir de Montsió, ptg. Puig d’Ossa, c. Riereta, c. Josep Camprecios, c. Santiago Ramon i Cajal, parc Onze de Setembre,  pl. Catalunya, Parc dels Torrents, c. Pont Nou, c. Anselm Clavé, c. Esport, Parc de la Solidaritat, av. Ciutat de l’Hospitalet, c. Vidal i Ribes, c. Molí, parc de Can Vidalet (control i avituallament), c. Glicines, av. Torrent, c. Severo Ochoa, av. Bosc, pl. Mare de Déu del Pilar, c. Primavera, av. Catalunya, Parc de la Torrassa, c. Transformador, c. Llançà, c. Albereda, Ronda de la Torrassa, Riera Blanca, Jardins de la Rambla de Sants, pl. de Sants, pg. de St. Antoni, c. Autonomia, c. Watt, c. Muntadas i parc de l’Espanya Industrial.

El recorregut de la pràctica de la marxa nòrdica serà el mateix però reduït a un total de 10 km amb el mateix punt de control i avituallament que l'itinerari normal.

Mapa de l'itinerari

Perfil de desnivells de l'itinerariCARNET BARNATRESC

Atenció: Es recorda que solament es pot participar a les caminades amb el carnet del Barnatresc, a qui no disposi d’aquest carnet se li’n proporcionarà un a la sortida.
Vegeu l'apartat "Nou sistema de participació" que hi ha més avall en aquesta pàgina.

EQUIP ESCOMBRA

L’equip escombra procedirà a retirar la senyalització a partir del moment que es tanqui el punt de sortida. El punt de control i el d’arribada es tancaran a l’hora establerta o en el moment que hi arribi l’equip escombra, encara que sigui abans de l’hora límit establerta.

AVITUALLAMENT

Com que no hi ha inscripció prèvia l’organització no pot saber amb anticipació el nombre de participants que hi haurà, per tant, la distribució de líquids i/o sòlids s’efectuarà mentre hi hagi disponibilitat de les previsions efectuades.
Els participants hauran de proveir-se, segons les seves necessitats, de l’aigua i el menjar necessari per realitzar l’activitat, ja que el que es pugui donar al llarg de l’itinerari són solament ingestes de manteniment.

MARXA NÒRDICA

VOLEU PRACTICAR LA MARXA NÒRDICA?
Si voleu conèixer aquesta nova modalitat de caminar veniu a aquesta caminada del Barnatresc i us proporcionarem gratuïtament uns bastons i un monitor que us donarà les indicacions de com es practica i us acompanyarà al llarg de la caminada.
Per rebre les indicacions de l’instructor titulat i per recollir els bastons de la organització heu de venir a les 8 del matí i haureu de deixar el vostre DNI o carnet de conduir de dipòsit.
El nombre de bastons està limitat a 100 i s'adjudicaran per rigorós ordre d’arribada.
Recordeu que per participar a les caminades és imprescindible estar en possessió del carnet del Barnatresc, si no el teniu, o us l’heu deixat a casa, o l’heu perdut abans d’iniciar la caminada haureu d’acudir al punt d’inscripcions on una persona reomplirà l’imprès corresponent i us facilitarà el carnet i la documentació de la caminada.
Per donar com a vàlida una participació al Barnatresc cal haver passat el codi de barres del carnet pels lectors situats a la sortida, al control de pas i a l'arribada.

Què és la marxa nòrdica?
En la societat actual el sedentarisme i l'estrès tenen una gran incidència en les nostres vides i això ens perjudica la salut. Per trencar aquest cercle viciós, el millor que es pot fer és incorporar l’exercici físic a la rutina setmanal.
La marxa nòrdica és segurament l'activitat física més completa. Afavoreix el bon funcionament de la majoria de sistemes i funcions corporals, tant locomotrius, metabòliques, com de circulació, etc...
És una activitat física saludable, apta per a tothom, que consisteix en incorporar uns bastons específics a la manera natural de caminar.
Per ser una activitat física poc agressiva i amb un nivell d’esforç que determina el propi practicant, ha esdevingut en els últims anys una modalitat esportiva que cada dia guanya nous adeptes, ja que la poden practicar des d’una persona amb baix nivell físic que vol realitzar exercici suau, fins a un esportista d’alt rendiment que practica la marxa nòrdica com a entrenament.
Però cal tenir present que els tres fonaments bàsics de la marxa nòrdica són:

- Tècnica correcta del caminar.
- Una postura correcta, controlant l’alineació del cos
- Ús adequat de la tècnica específica dels bastons

Hi ha un gran avantatge de realitzar correctament la tècnica de la marxa nòrdica. La correcta utilització dels bastons implica l’activament de la part superior del cos en l'acte de caminar, desplaçant-lo cap endavant. L'esforç físic es distribueix de forma equilibrada i apropiada, sobre diversos grups musculars de tot el cos, com l'espatlla, l'esquena, els pectorals, l’abdomen i els braços. A més, gràcies a la utilització dels bastons, s'incrementa la progressió de la gambada i s'augmenta el treball muscular de les cames alhora que s’impliquen la gran majoria de músculs de la resta del cos.

El Barnatresc dóna suport al Dia del Cor, que serà el 29 de setembre

Les malalties cardiovasculars segueixen sent la primera causa de mort en els països occidentals. Malgrat aquestes dades, hi ha motius per a l'esperança ja que moltes d’aquestes malalties es poden prevenir si s’adopten hàbits de vida saludables.
Encara que disposem de molta informació sobre aquest tema, la realitat mostra que la podem millorar i molt. La bona notícia és que no és difícil, la fórmula per tenir cura del cor és senzilla: no fumar, mantenir una dieta saludable i realitzar exercici físic diari.
Fins i tot si ja has patit una angina de pit o un infart, canviar els hàbits de vida perjudicials no solament t'ajudarà a recuperar la teva vida normal, t’ajudarà a millorar-la i, fins i tot, a guanyar qualitat de vida.

El 29 de setembre l'Organització Mundial de la Salut celebra el Dia del Cor.

Totes les persones que treballem en unitats de rehabilitació cardíaca i prevenció no volem deixar passar aquesta data sense festejar-la, per la qual cosa ens agradaria compartir amb vosaltres la Caminada de Sants, una caminada cardiosaludable.
SENYALITZACIÓ DEL BARNATRESC
Per tratar-se d'una caminada del calendari Barnatresc, la senyalització serà la habitual d'aquesta activitat, és a dir, serà a base de cintes i fletxes de plàstic
REDUÏM RESIDUS

L’organització del Barnatresc vol continuar contribuint a la campanya de reducció de residus i més concretament dels envasos de plàstic de l'aigua que es donava a les caminades. És per això que tant al punt d'avituallament com a l'arribada l'aigua se subministrarà en càntirs.
Això representarà reduir, en un any, en uns 50.000 envasos de plàstic les deixalles que aquesta activitat genera, la qual cosa representa un volum realment important.


 

Inici

L'organització del Barnatresc Barnatresc continua contribuint amb la campanya de reducció de residus per millorar el nostre medi ambient.

El subministrament de l'aigua en càntirs als participants, tant a l'avituallament com a l'arribada, representa reduir en un any unes 62.170 ampolles de plàstic.

Per altra part, la substitució del correu ordinari pel correu electrònic representa un estalvi de paper equivalent a més de 217.500 folis, la qual cosa és un gran estalvi de consum de cel·lulosa.

Si tens fitxa a la base de dades del Barnatresc i encara no ens has facilitat la teva adreça de correu electrònic ho pots fer a través de: asenexba@euro-senders.com.


PROPERES CAMINADES (informació provisional)

Podeu consultar el calendari d'activitats a l'apartat "activitats programades"
Aquesta informació està subjecta a canvis, la informació oficial i el màxim d’actualitzada la trobareu en aquest web

Inici

NOU SISTEMA DE PARTICIPACIÓ


La participació és gratuïta i no s'ha de fer cap inscripció prèvia
.

- Per participar al Barnatresc cal estar en possessió del carnet oficial d'aquesta activitat.

- Per donar com a vàlida una participació al Barnatresc cal haver passat el codi de barres del carnet pels lectors situats a la sortida, al control de pas i a l'arribada.

COM ACONSEGUIR EL CARNET BARNATRESC

- Les persones que no han participat mai a les caminades del Barnatresc solament han d’acudir al lloc i hora de sortida i facilitar totes les seves dades personals al punt d’inscripcions, on una persona reomplirà l’imprès corresponent, li facilitarà el carnet del Barnatresc i el mapa i la informació de la caminada.

- Les persones que han participat a altres caminades del Barnatresc però que no tenen el carnet, les que l’han perdut o extraviat i les que se l'han deixat a casa han de seguir exactament el mateix procediment que les persones que no han participat mai.
En el cas de les persones que se l'han deixat a casa caldrà que tinguin en compte que el carnet nou significa la eliminació del vell, per tant, a partir d'aquest moment solament s'haurà de fer servir el carnet nou i eliminar el vell. Altrament no es tindria constància de la seva participació.

El carnet del Barnatresc no s'ha de demanar enlloc

Això sí: quan el tinguis i vinguis a les caminades no te'l deixis a casa i procura no perdre'l.

Diversos

El carnet té un codi de barres que és únic i si es participa sense fer les lectures del codi de barres no computarà per al nombre de caminades de cada participant, que és el que donarà dret a obtenir el pin segons el nombre de participacions anuals.

La possessió del carnet Barnatresc no representa cap cost per al titular ni tampoc representa el pertànyer a algun club o entitat de cap mena, tampoc representa cap vincle entre el titular i la organització de les caminades, tan sols és un instrument per a facilitar la participació a les caminades i per a simplificar el registre informàtic de les participacions.  

La participació a les caminades del Barnatresc no té caràcter competitiu, cada persona camina al seu ritme i s'aconsella no córrer per poder gaudir de les coses interessants que es trobaran al llarg de l'itinerari. Cal tenir en compte, però, que hi ha un horari límit per a l'arribada i uns horaris per accedir als controls de pas i avituallament que s'han de respectar.

Per tenir fitxa a la base de dades del Barnatresc i poder rebre la informació de les activitats, cal participar en alguna de les caminades programades tot seguint el procediment establert

Inici

MÉS INFORMACIÓ:

INFO-BARNATRESC Tel.: 616 672 173 (solament els dilluns laborables de 17 a 21 hores)

Servei d\'informació esportiva: tel. 934 023 000