ACCEPTACIÓ BASE DE DADES CORREU ELECTRÒNIC clicar aquí

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS
Podeu accedir a les respostes de les preguntes més freqüents CLICANT AQUÍ

LES VOSTRES PARTICIPACIONS EN EL BARNATRESC 2018 (de gener fins abril) Les podeu consultar CLICANT AQUÍ.

GUIES DE LES CAMINADES BARNATRESC REALITZADES 2018 Les podeu obtenir clicant sobre el nom GENER - FEBRER - MARÇ
- ABRIL - MAIG - JUNY - JULIOL

Podeu consultar el calendari d'activitats del 2018 a l'apartat "Activitats programades" del menú que hi ha a la capçalera
.
Codi QR

Si vols tenir accés a aquesta pàgina des del teu telèfon mòbil en qualsevol moment escaneja aquest codi.

 BARNATRESC CURIÓS

Es tracta d’una nova iniciativa dins de l’organització del Barnatresc que pretén ampliar el contingut cultural i cívic de les caminades. Per a més informació CLICA AQUÍ.

El procediment d'inscripció
encara està tancat


Realització

CAMINADA DE SANTS

16 de setembre

Organització i voluntariat:


Associació d'Entitats
Excursionistes del Barcelonès

NOUS SISTEMA DE PARTICIPACIÓ (CLIQUEU AQUÍ)

Fitxa tècnica
Reduïm residus

Organització i patrocini:

Avituallament Properes caminades
Equip escombra  
Carnet Barnatresc MÀSTER BARNATRESC
FITXA TÈCNICA

Lloc de sortida i arribada: Parc de l’Espanya Industrial (zona dels plàtans) Metro L5 i L3 Estació de Sants
Hora de sortida:
de les 9 a les 9:30 hores.
Hora límit d'arribada: 13:00 hores
Distància: 12,000 km aprox.
Durada aproximada: 4:00 h.
Avituallament i control de pas: Jardins de Vil·la Amèlia de (10:00 – 11:30 h).

Recorregut previst:
Parc de l’Espanya Industrial (#), Muntadas, c. Watt, c. Autonomia, pg. St. Antoni, pl. de Sants, c. Joan Güell, el Vapor Vell de Sants (1), av. de Madrid, c. Comandant Benítez, c. Maternitat, (camp Nou) (2) av. Joan XXIII, pl. Pius XII, av. Pedralbes, jardins William Shakespeare (3), c. Dulcet, c. Miret i Sants, av. Pearson (4), pg. Sant Francesc, av. Mare de Déu de Lorda, Camí Mare de Déu de Lorda, parc de l’Oreneta (5), c. Gaspar Cassadó, Baixada del Monestir, pl. Monestir, monestir de Pedralbes (6), c. Bisbe Català, c. Bosch i Gimpera, c. Cardenal Vives i Tutor, jardins de Vil·la Cecília, jardins de Vil·la Amèlia (control de pas i avituallament) (7), c. Manuel de Falla, c. Capità Arenas, c. Manuel Girona, pl. Prat de la Riba, av. Sarrià, jardins del Dr. Samuel Hahnemann (8), av. Josep Tarradellas, c. Entença, la Model (9) c. Aragó, c. Sant Nicolau, c. Rector Triadó, c. Ermengarda, c. Muntadas i parc de l’Espanya Industrial (#).

Mapa de l'itinerari

 

 

 

 

 

 

 

 Perfil de desnivell de l'itinerari
VOLEU PRACTICAR LA MARXA NÒRDICA?

En aquesta caminada teniu dues opcions, podeu fer l’itinerari pel sistema tradicional o podeu conèixer aquesta nova modalitat de caminar.
Si us interessa la marxa nòrdica us proporcionarem gratuïtament uns bastons propis d’aquesta activitat i un monitor que us donarà les indicacions de com es practica i us acompanyarà al llarg de la caminada.
Per rebre les indicacions del monitor i per recollir els bastons de la organització heu de venir al punt de sortida a les 8 del matí
El nombre de bastons està limitat a 100 i s'adjudicaran per rigorós ordre d’arribada.
Recordeu que per participar a les caminades és imprescindible estar en possessió del carnet del Barnatresc, si no el teniu, o us l’heu deixat a casa, o l’heu perdut abans d’iniciar la caminada haureu d’acudir al punt d’inscripcions on una persona reomplirà l’imprès corresponent i us facilitarà el carnet i la documentació de la caminada.
Per donar com a vàlida una participació al Barnatresc cal que els lectors situats a la sortida, al control de pas i a l'arribada hagin llegit i enregistrat el codi de barres del carnet del participant.

 Què és la marxa nòrdica?
En la societat actual el sedentarisme i l'estrès tenen una gran incidència en les nostres vides i això ens perjudica la salut. Per trencar aquest cercle viciós, el millor que es pot fer és incorporar l’exercici físic a la rutina setmanal.
La marxa nòrdica és segurament l'activitat física més completa. Afavoreix el bon funcionament de la majoria de sistemes i funcions corporals, tant locomotrius, metabòliques, com de circulació, etc...
És una activitat física saludable, apta per a tothom, que consisteix en incorporar uns bastons específics a la manera natural de caminar.
Per ser una activitat física poc agressiva i amb un nivell d’esforç que determina el propi practicant, ha esdevingut en els últims anys una modalitat esportiva que cada dia guanya nous adeptes, ja que la poden practicar des d’una persona amb baix nivell físic que vol realitzar exercici suau, fins a un esportista d’alt rendiment que practica la marxa nòrdica com a entrenament.
Però cal tenir present que els tres fonaments bàsics de la marxa nòrdica són:

- Tècnica correcta del caminar.
- Una postura correcta, controlant l’alineació del cos
- Ús adequat de la tècnica específica dels bastons

Hi ha un gran avantatge de realitzar correctament la tècnica de la marxa nòrdica. La correcta utilització dels bastons implica l’activament de la part superior del cos en l'acte de caminar, desplaçant-lo cap endavant. L'esforç físic es distribueix de forma equilibrada i apropiada, sobre diversos grups musculars de tot el cos, com l'espatlla, l'esquena, els pectorals, l’abdomen i els braços. A més, gràcies a la utilització dels bastons, s'incrementa la progressió de la gambada i s'augmenta el treball muscular de les cames alhora que s’impliquen la gran majoria de músculs de la resta del cos.

El recorregut de la pràctica de la marxa nòrdica serà el mateix que el de la caminada normal però reduït a un total de 9 km, amb el mateix punt d’inici i final i el control de pas i avituallament que l'itinerari normal (el lloc de reducció de l'itinerari està senyalat amb punts vermells al mapa).

EQUIP ESCOMBRA

L’equip escombra procedirà a retirar la senyalització a partir del moment que es tanqui el punt de sortida. Els punts de control i el d’arribada es tancaran a l’hora establerta o en el moment que hi arribi l’equip escombra, encara que sigui abans de l’hora límit establerta.

AVITUALLAMENT

Com que no hi ha inscripció prèvia l’organització no pot saber amb anticipació el nombre de participants que hi haurà, per tant, la distribució de líquids i/o sòlids s’efectuarà mentre hi hagi disponibilitat de les previsions efectuades.

Els participants hauran de proveir-se, segons les seves necessitats, de l’aigua i el menjar necessari per realitzar l’activitat, ja que el que es pugui donar al llarg de l’itinerari són solament ingestes de manteniment.

SENYALITZACIÓ DEL BARNATRESC

Per tratar-se d'una caminada del calendari Barnatresc, la senyalització serà la habitual d'aquesta activitat, és a dir, serà a base de cintes i fletxes de plàsticADVERTIMENTS

- L’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès i l’Ajuntament de Barcelona no es fan responsables en cap aspecte dels danys i/o perjudicis que els caminadors es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones.
- La direcció de la caminada podrà no autoritzar la participació a aquelles persones que el seu equipament i/o que les seves condicions físiques no responguin, segons el seu criteri, als mínims que la caminada requereix.

REDUÏM RESIDUS

L’organització del Barnatresc vol continuar contribuint a la campanya de reducció de residus i més concretament dels envasos de plàstic de l'aigua que es donava a les caminades. És per això que tant al punt d'avituallament com a l'arribada l'aigua se subministrarà en càntirs.
Això representarà reduir, en un any, en uns 50.000 envasos de plàstic les deixalles que aquesta activitat genera, la qual cosa representa un volum realment important.


 

Inici

L'organització del Barnatresc Barnatresc continua contribuint amb la campanya de reducció de residus per millorar el nostre medi ambient.

El subministrament de l'aigua en càntirs als participants, tant a l'avituallament com a l'arribada, representa reduir en un any unes 62.170 ampolles de plàstic.

Per altra part, la substitució del correu ordinari pel correu electrònic representa un estalvi de paper equivalent a més de 217.500 folis, la qual cosa és un gran estalvi de consum de cel·lulosa.

Si tens fitxa a la base de dades del Barnatresc i encara no ens has facilitat la teva adreça de correu electrònic ho pots fer a través de: asenexba@euro-senders.com.


PROPERES CAMINADES (informació provisional)

Podeu consultar el calendari d'activitats a l'apartat "activitats programades"
Aquesta informació està subjecta a canvis, la informació oficial i el màxim d’actualitzada la trobareu en aquest webInici

NOU SISTEMA DE PARTICIPACIÓ


La participació és gratuïta i no s'ha de fer cap inscripció prèvia
.

- Per participar al Barnatresc cal estar en possessió del carnet oficial d'aquesta activitat.

- Per considerar vàlida una participació al Barnatresc cal que s'hagi llegit el codi de barres del carnet en els lectors situats a la sortida, als controls de pas i a l'arribada.

COM ACONSEGUIR EL CARNET BARNATRESC

1) Les persones que no han participat mai a les caminades del Barnatresc solament han d’acudir al lloc i hora de sortida i facilitar totes les seves dades personals al punt d’inscripcions, on una persona reomplirà l’imprès corresponent i li facilitarà el carnet del Barnatresc. A la sortida se li facilitarà el mapa i la informació de la caminada.

2) Les persones que han participat en altres caminades del Barnatresc però que a la sortida no porten el carnet (tant si l’han perdut, extraviat o se l'han deixat a casa) han de seguir exactament el mateix procediment que les persones que no han participat mai.
CALDRÀ que aquestes persones tinguin en compte que el carnet nou significa la anul·lació del vell a la base de dades i que, per tant, a partir d'aquest moment solament hauran de fer servir el carnet nou; altrament no quedarà constància de la seva participació encara que se'ls hagi llegit el codi de barres del carnet en tots els casos que calgui.

El carnet del Barnatresc no és d'un sol ús, el que es lliura als participants s'ha d'usar en totes les participacions posteriors. El carnet no s'ha de demanar enlloc, solament se suministra a la sortida de les caminades.

Això sí: quan el tinguis i vinguis a les caminades no te'l deixis a casa i procura no perdre'l.

Diversos

El carnet té un codi de barres que és únic i si es participa sense fer les lectures d'aquest codi de barres la participació no computarà per al nombre de caminades de cada participant, que és el que donarà dret a obtenir el pin segons el nombre de participacions anuals.

Per tal de preservar la privacitat de les dades personals dels participants als llistas que periòdicament es publiquen en aquesta web en lloc de presentar la relació per noms s'efectuarà pel número de codi de barres que figura al carnet.

La possessió del carnet Barnatresc no representa cap cost per al titular ni tampoc representa el pertànyer a algun club o entitat de cap mena, tampoc representa cap vincle entre el titular i la organització de les caminades, tan sols és un instrument per a facilitar la participació a les caminades i per a simplificar el registre informàtic de les participacions.  

La participació a les caminades del Barnatresc no té caràcter competitiu, cada persona camina al seu ritme i s'aconsella no córrer per poder gaudir de les coses interessants que es trobaran al llarg de l'itinerari. Cal tenir en compte, però, que hi ha un horari límit per a l'arribada i uns horaris per accedir als controls de pas i avituallament que s'han de respectar.

Per tenir fitxa a la base de dades del Barnatresc i poder rebre la informació de les activitats, cal participar en alguna de les caminades programades tot seguint el procediment establert

Inici

MÉS INFORMACIÓ:

INFO-BARNATRESC Tel.: 616 672 173 (solament els dilluns laborables de 17 a 21 hores)

Servei d\'informació esportiva: tel. 934 023 000