PROPERA EXCURSIÓ
Realització:
|
NATURTRESC
Miradors de Tavertet
22 de desembre 2024
|
Organització:
|
PROGRAMA
Sortida i arribada de Barcelona: Xamfrà carrers Consell de Cent i Lepant (Metro L2 Monumental, a 100 metres i L5 Sagrada Família, a 300 metres).
Hora de sortida: 7:00 h.
Menjars: Esmorzar en àrea de servei o similar i dinar al final de la caminada.
Longitud: 7,500 km aprox.
Durada: 3.00 h. aprox.
Desnivells: de pujada 195 m, de baixada 195 m
Itinerari:Tavertet (#), mirador de Tavertet (1), mirador del Morro Blanc (2),mirador de la Maria Àngels (3), El Castell (4), mirador del Castell (5), El Castell (4) i Tavertet (#).
Atenció: En el decurs d’aquest itinerari no hi ha possibilitat de poder connectar amb cap carretera, per tant, no hi haurà cap ocasió en que l’autocar pugui connectar amb els caminadors/es.
Tavertet
Possibilitat de dinar al restaurant 4 Carreteres de Tona
Hi haurà un menú de 25 euros que el coneixerem al propi restaurant. Les persones inscrites interessades han d'enviar un Watts App al número 609 334 872 (no trucar a aquest número).
INSCRIPCIONS
Import de la inscripció: 25 euros per persona.
Inscripcions per internet
A partir de les 9 hores del 16 de desembre entrarà en funcionament el formulari d'inscripcions que estarà disponible les 24 hores del dia fins que s'esgotin las places disponibles o, com màxim, fins a les 20 hores del dijous dia 19 de desembre.
Quan dins el període establert no es pugui accedir al formulari d'inscripcions per internet vol dir que ja no hi ha places disponibles per aquest sistema i que l'única opció que queda és intentar fer la "Pre-reserva de plaça per telèfon" que s'indica a continuació.
PER ACCEDIR AL FORMULARI D'INSCRIPCIONS PODREU CLICAR AQUÍ
Si es fa la inscripció per internet és imprescindible realitzar el pagament a través dels sistema establert en el procés d'inscripció. SI NO ES FA EL PAGAMENT EN AQUEST PROCÉS LA INSCRIPCIÓ NO S'HA REALITZAT, per tant, o cal repetir el procés per internet o s'ha de fer la inscripció pel procediment de "Pre-reserva de plaça per telèfon" que es descriu a continuació.
- En el cas de fer la inscripció i el pagament per internet no cal enviar el comprovant per correu electrònic o per Whats App, ja que el fet de formalitzar la inscripció per internet ja significa que s'ha fet el pagament corresponent.
Pre-reserva de plaça per telèfon
A partir del 16 de desembre es podrà fer la reserva de plaça al tel. 616 672 942 de les 17 a les 21 hores.
A continuació cal confirmar la inscripció per mitjà de l'ingrés de 25 euros al compte ES18 3140 0001 9800 1565 5300 Caixa de Guissona.
Pagament de la inscripció:
Sols es pot efectuar per mitjà d'una transferencia a la Caixa de Guissona. Un cop feta la transferència tot seguit caldrà enviar el comprovant per correu electrònic (asenexba@euro-senders.com) o per Whats App al 609 334 872 (no es pot trucar a aquest telèfon), en el qual és imprescindible que consti el nom dels inscrits.
Aquesta serà la verificació d’haver fet el pagament dins el temps establert.
Si el dia 19 de desembre no s'ha fet la transferència es considerarà que la pre-inscripció queda anul·lada i, sense més avís, s'assignarà la plaça a altres pre-inscrits en reserva.
Notes:
- Solament seran vàlides les places pre-inscrites i confirmades segons el procediment establert i en cap cas són transferibles.
- Les places estan limitades a un autocar.
- Sols es tornarà l'import de la inscripció de les places anul·lades que s'hagin pogut cobrir amb altres pre-inscripcions.
Descripció de l'excursió:Sortirem de la pl. Major pel c. de Dalt, creuarem la pl. de les Guilleries i seguirem pel c. de Sau, anirem a l’esquerra, al pla de Cal Xicot on tindrem el mirador de Tavertet, retornarem al c. de Sau i sortirem de la població per una pista a l’esquerra; aviat deixarem a l’esquerra la baixada pel grau de l’Escaleta pel qual va el GR 2 i continuarem per la pista que seguíem; aviat la deixarem per gaudir a l’esquerra del mirador del Morro Blanc, retornarem a la pista i la seguirem a l’esquerra; arribarem a una bifurcació on prendrem el camí de l’esquerra que ens portarà al mirador de la Maria Ángels i tot seguint la cinglera a l’esquerra arribarem al mirador dels Cingles de Taveretet, al final d’aquest camí retornarem a la pista que hem deixat i, davant de El Castell, en una bifurcació, seguirem la pista de l’esquerra que ens portarà al mirador del Castell, continuarem per la pista que seguíem que ressegueix la cinglera en forma circular amb vistes panoràmiques sobre el pantà de Sau sensacionals. Per aquesta pista creuarem El Pla del Castell i retornarem a la bifurcació davant de El Castell on, enlloc de seguir el camí d’anada prendrem la pista que ens retornarà directament a Tavertet
Podeu obtenir el fulletó de l'activitat si CLIQUEU AQUÍ
Mapa (cliqueu a la imatge per ampliar-la)
Perfil de desnivells (cliqueu a la imatge per ampliar-la)
|
Tavertet
El poble va estar aïllat i sense carretera fins ben entrada la segona meitat del segle XX. Això i l'espectacular entorn natural que l'envolta —frondosos boscos i cingleres— el proveeixen d'un encant molt especial. El nucli urbà constava inicialment de només tres carrers, que encara s'anomenen de la mateixa manera: "carrer de Dalt", "carrer del Mig" i "carrer de Baix". Els darrers 20 anys el poble ha crescut força, però ha sabut mantenir un bon equilibri estètic entre les antigues cases del 1700 - 1800 i les construccions més modernes.
Fou el lloc de residència del pensador Raimon Panikkar, durant els últims anys de la seva vida.
Sant Cristòfol .-
Les notícies més antigues en les llistes de parròquies del bisbat de Vic, datables entre els anys 1025 i 1050, on l'església apareix com a parròquia de Sant Cristòbal; en les posteriors, del segle XII, com a Tavertet.
El lloc de Tavertet, amb l'església amb el nom complet es troba en la infeudació que l'any 1070 feren a Guillem Umbert els vescomtes d'Osona-Cardona, senyors de Rupit, Ramon Folc i Ermessenda, de dues cavalleries de terra que tenia Ramon Miró de Tavertet, exceptuant-ne l'església.
L'edifici del segle XI començà a ser reformat al final del segle XII o principi del XIII, en erigir-se un campanar amb finalitats defensives. Al segle XVII s'amplia pel costat de tramuntana amb una nau que s'uní a l'antiga obrint dos grans arcs. Al segle XVIII s'afegí la sagristia de migdia. Possiblement, el sobrealçat de l'absis correspon també a aquest moment. A finals del segle XX es posà al descobert l'aparell romànic que havia estat recobert i es tornà l'absis al seu estat primitiu.
Consta de diversos cossos afegits a la construcció primitiva, que era d'una sola nau coberta amb volta de canó, capçada a llevant per un absis semicircular que s'alça a frec d'un dels cingles de Tavertet. Les parts afegides són un perllongament de la nau vers a ponent, on es bastí el campanar de planta quadrada; una nau lateral al cantó de tramuntana, coberta amb arqueria gòtica i una capella de planta quadrangular al cantó de migjorn, prop del presbiteri. L'absis, que és la part més antiga, és cobert amb volta de quart d'esfera i té planta semicircular, amb tres finestres absidals de doble esqueixada, situades al centre de cadascuna de les tres bandes que apareixen a l'exterior separades per lesenes i que són desiguals. La banda situada a tramuntana té una sèrie de cinc arcs cecs, la central en té tres i la situada cap a migjorn en té quatre. La nau és coberta amb volta de canó reforçada per tres arcs torals que la divideixen en quatre trams. El portal es troba a migdia i és adovellat, amb dovelles de grans dimensions. En aquest mateix costat hi ha dues finestres de doble esqueixada d'origen clarament romànic mentre que la del presbiteri és posterior. L'aparell de l'absis és de carreuons irregulars però ben travats i força junts, mentre que a la resta de la nau l'aparell té uns junts gruixuts de morter de calç. A l'exterior els aparells són força barrejats, predominant el que té els junts gruixuts. Tot i la seva heterogeneïtat, presenta un cert aspecte unitari, en el que predominen els modes característics de l'arquitectura osonenca del segle XI. La pica beneitera que es conserva a l'interior és, probablement posterior a l'època romànica.
Miradors de Tavertet
Es tracta d'un itinerari, en forma de vuit, amb un seguit de miradors que permeten gaudir
d'unes panoràmiques impressionats sobre la vall de Collsacabra, el Montseny de fons i el pantà de Susqueda i de Sau als peus.
És un itinerari sense dificultats, amb uns desnivells de pujada i de baixada moderats que proporciona una hipnòtica panoràmica al seu entorn.
MÉS INFO: Tel. 616 672 173
(els dilluns feiners i els dies establerts per a la inscripció de 17 a 21 hores).
NOTES IMPORTANTS
- Solament poden assistir a l'activitat les persones que s'hagin inscrit seguint la normativa vigent.
- S’ha de portar roba adequada al lloc de l’excursió i al clima i calçat adequat per caminar per muntanya.
- La direcció de l'activitat declina tota responsabilitat sobre els danys que es puguin produir els assistents pel no compliment de les normes establertes i/o de les indicacions que es puguin donar en el decurs de l’activitat i podrà no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques no es corresponguin als mínims que la caminada requereix.
- La pluja o el maltemps no seran motiu per a suspendre la sortida, si cal hi haurà una activitat alternativa per la zona de l'excursió.
- Es necessari presentar-se en el punt de sortida de l'autocar amb temps suficient per poder verificar la relació d'assistents.
- La sortida de l'autocar s'efectuarà amb el màxim respecte a l'horari establert.
Fotos segona part del Camí de Sant Jaume a Catalunya i raqueta de neu
2023
Camí Sant Jaume gener |
Raqueta de neu febrer |
Camí Sant Jaume febrer |
Camí de Sant Jaume març |
Camí de Sant Jaume abril |
Camí de Sant Jaume maig |
Camí de Sant Jaume juny |
Caminada a la Platja juliol |
Camí de Sant Jaume setembre |
Camí de Sant Jaume octubre |
Camí de Sant Jaume novembre |
Camí de Sant Jaume desembre |
Camí de Sant Jaume desembre |
Camí de Sant Jaume desembre |
Camí de Sant Jaume desembre |
Fotos Naturtresc 2024
01 Volta per Mont-ral |
02 Banyoles _Besalú |
03 Graugés i Sant Vicenç d'Obiols |
04 Congost de Mu |
05 Sant Pere sd'Aüira |
06 Sant Pau de Segúeries |
06 Sant Pau de Segúeries |
06 Pont Romà de Sant Joan Abadesses |
|
ÉS IMPORTAT CONSULTAR LA NORMATIVA D'AQUESTA ACTIVITAT A L'APARTAT CORRESPONENT D'AQUEST WEB
PROPERES ACTIVITATS (Informació provisional)
Pot consultar el calendari d'excursions per al 2024 a l'apartat "activitats programades" del menú horitzontal que encapçala aquesta pàgina.